Úvod » Altertativní příprava kávy » cold brew » Toddy Cold Brew sada


        

Toddy Cold Brew sada

skladem

 

Skladem: 1 ks
Číslo produktu: 0056
EAN kód: 758591011027
naše cena bez DPH: 1 727 Kč
naše cena s DPH (21 %):
2 090 Kč

do košíku:
  ks  
Toddy Cold Brew sada 
 
  •  alternativní metoda přípravy kávy nebo čaje 
  •  vyrábí se macerací (louhováním) namletých kávových zrn ve studené vodě po dobu několika       hodin (extrakce kávy 12 - 24 hodin /extrakce čaje 1 - 6 hodin ) 
  •  za studena louhovaná káva 
  •  jedná o filtrovanou ledovou kávu louhovanou v delším časovém intervalu 
  •  použitím studené vody, se látky obsažené v kávě/čaji uvolňují pomaleji, proto je třeba delšího   času 
  •  právě dlouhá doba máčení nahrazuje rozpouštěcí vlastnosti horké vody 
  •  výsledkem je kávový koncentrát/nápoj s nízkou aciditou (kyselostí), výraznější, trochu sladší a   ovocitou chutí, s vyšším obsahem kofeinu. 
  •  nápoj má střední tělo a aromatickou dochuť 
  •  cold brew káva se připravuje většinou v poměru: 4 - 8 váhových dílů vody/1 díl kávy 
  •  s cold brew můžeme experimentovat - výsledky extrakce se liší v závislosti na způsobu filtrace,   délce louhování, druhu použité kávy a poměru kávy a vody  pro přípravu cold brew se výborně   hodí jednodruhové kávy 
  •  získává na oblibě díky svým osvěžujícím vlastnostem především v horkých letních dnech   a možnosti jednoduše pracovat s koncentrátem při přípravě míchaných nápojů 
  •  rozdíl mezi cold brew a ledovou kávou: horká káva, zchlazená ledem nemá tak pevnou chuť,   jednoduše řečeno je naředěná a kyselejší, zatímco louhovaná káva je přirozeně sladší a   s každým dalším douškem cítíte silnější chuť 
  •  Todd Simpson , zakladatel firmy Toddy, se inspiroval starým peruánským procesem a vyvinul   a  patentoval systém Toddy Cold Brew  
     

    Výrobce: Toddy (USA) 

     Materiál: termoplast, sklo
     

    Postup přípravy: 

     
    1. Kávu nameleme nahrubo, nainstalujeme filtr do plastové bílé nádoby, zalijeme cca čtvrtinou vody, nasypeme polovinu kávy, zalijeme další čtvrtinou vody, přidáme poslední část kávy a opět dolejeme zbylým množstvím vody. Nejlépe velkou lžicí pomůžeme kávě, aby byla všechna ponořena/zvlhčena. Míchat není třeba (pokud budete promíchávat, pozor na poškození nebo uvolnění filtru. 
    2. Nádobu můžeme vložit do lednice (ale možné louhovat i v pokojové teplotě) a necháme 12 - 24 hodin macerovat (dle chuti, kterou chceme dosáhnout). Čaj: 30 minut – 6 hodin (velmi záleží na druhu čaje (zelený, černý a rooibos, maté atd.) a požadované chuti)  
    3. Po extrakci kávu/čaj přefiltrujeme do skleněné nádoby. 
    4. Cold brew kávu můžeme pít jen tak, dolitou horkou (čerstvě uvařenou) vodou, studeným i napěněným mlékem. 
    5. V lednici vydrží hotový nápoj až několik dnů. 
 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.