Černé čaje

Černý čaj, typický zástupce čajů. Je to nejspíš proto, že byl v Evropě dlouhou dobu jediným známým čajem. Všechny ostatní po cestě lodí ztrácely aroma i barvu. Černý čaj je díky fermentaci zakonzervován a snáze přečká náročnou cestu do celého světa.

 Zvýšená poptávka po černém čaji vedla v zemích jeho původu samozřejmě k vyšší produkci. Historické prameny mluví o polovině 17. století, kdy světové plantáže začaly dodávat světu více fermentovaného čaje.

 Nejslavnější černé čaje pocházejí z indického Darjeelingu nebo Assamu. Velice kvalitní produkce je také ze Srí Lanky, pozadu rozhodně není Čína ani Japonsko. Podle barvy nálevu černému čaji říkají červený. A ačkoli tamní obyvatelé jejich chuti zrovna nehoví, patří obě asijské země k vývozcům černých čajů mimořádné jakosti. Také nemůžeme opomenout čaje z Keni nebo Zimbabwe.

Seřadit

Vstupujete na stránky s nabídkou alkoholu.
Musíte být starší 18 let.

Jsem starší 18 let Jsem mladší 18 let