Historie espresso stroje

 V roce 1901 vymyslel Luigi Bezzera geniální vynález: první espresso stroj. Tento stroj měl vertikální bojlerový systém, díky němuž byla příprava kávy velmi rychlá. 

V roce 1929 byl přístroj vylepšen. Jedna z nejlepších manufaktur, která přístroj vyráběla, byla Victoria Arduino.

V roce 1946 bylo připraveno první espresso tak, jak ho známe dnes. 
Bylo připraveno prvním pákovým přístrojem, který byl patentován firmou Gaggia. Oříšková crema je typická pro malou Italskou kávu, což je výsledek vysokého tlaku vody působící na kávu.

V roce 1961 byla technika vaření kávy znovu vylepšena tím, že na trh přišly nové přístroje k přípravě kávy, kde se konstantní tlak vody pohybuje okolo 9 barů a je aplikován na rovnoměrnou vrstvu kávy.
         

Pravé italské espresso : teplota vody se pohybuje okolo 90-95 °C, tlak vody okolo 0,9-1,3 barů, tlak při vaření kávy je 9 barů, doba spaření kávy je 5-6 sekund, objem kávy, která se spařuje je 6,5-7 gramů, objem vody v hrníčku je 30 ml, doba přípravy kávy je 25-30 sekund.

 

Vstupujete na stránky s nabídkou alkoholu.
Musíte být starší 18 let.

Jsem starší 18 let Jsem mladší 18 let