Toddy Cold Brew sada pro komerční využití

Gold Brew alternativní příprava kávy a čaje za studena

Kód: 0420
Výrobce: Toddy
Dostupnost Skladem
4 990 Kč

Popis produktu

 COLD BREW / COLD PRESS
  •  alternativní metoda přípravy kávy nebo čaje
  •  vyrábí se macerací (louhováním) namletých kávových zrn ve studené vodě po dobu několika hodin (extrakce kávy 12 - 24 hodin/extrakce čaje 1 - 6 hodin)
  •  za studena louhovaná káva
  •  zjednodušeně řečeno se jedná o filtrovanou ledovou kávu louhovanou v delším časovém intervalu
  •  použitím studené vody, se látky obsažené v kávě/čaji uvolňují pomaleji, proto je třeba delšího času
  •  právě dlouhá doba máčení nahrazuje rozpouštěcí vlastnosti horké vody
  •  výsledkem je kávový koncentrát/nápoj s nízkou aciditou (kyselostí), výraznější, trochu sladší a ovocitou chutí, s vyšším obsahem kofeinu.
  •  nápoj má střední tělo a aromatickou dochuť
  •  cold brew káva se připravuje většinou v poměru: 4 - 8 váhových dílů vody/1 díl kávy
  •  s cold brew můžeme experimentovat - výsledky extrakce se liší v závislosti na způsobu filtrace, délce louhování, druhu použité kávy a poměru kávy a vody
  •  pro přípravu cold brew se výborně hodí jednodruhové kávy
  •  získává na oblibě díky svým osvěžujícím vlastnostem především v horkých letních dnech a možnosti jednoduše pracovat s koncentrátem při přípravě    míchaných nápojů
  •  rozdíl mezi cold brew a ledovou kávou: horká káva, zchlazená ledem nemá tak pevnou chuť, jednoduše řečeno je naředěná a kyselejší, zatímco louhovaná káva je přirozeně sladší a s každým dalším douškem cítíte silnější chuť
  •  2 kg kávy / 8 l koncentrát
  •  Todd Simpson, zakladatel firmy Toddy, se inspiroval starým peruánským procesem a vyvinul a patentoval systém Toddy Cold Brew
  •  výrobce: Toddy  USA
  •  materiál: plast, papír
Příprava:
  • Kávu nameleme nahrubo, nainstalujeme filtr do plastové bílé nádoby, zalijeme cca čtvrtinou vody, nasypeme polovinu kávy, zalijeme další čtvrtinou vody, přidáme poslední část kávy a opět dolejeme zbylým množstvím vody. Nejlépe velkou lžicí pomůžeme kávě, aby byla všechna ponořena/zvlhčena. Míchat není třeba (pokud budete promíchávat, pozor na poškození nebo uvolnění filtru.
  • Nádobu můžeme vložit do lednice (ale možné louhovat i v pokojové teplotě) a necháme 12 - 24 hodin macerovat (dle chuti, kterou chceme dosáhnout). Čaj: 30 minut – 6 hodin (velmi záleží na druhu čaje (zelený, černý a rooibos, maté atd.) a požadované chuti
  • Po extrakci kávu/čaj přefiltrujeme do skleněné nádoby.
  • Cold brew kávu můžeme pít jen tak, dolitou horkou (čerstvě uvařenou) vodou, studeným i napěněným mlékem.
  • V lednici vydrží hotový nápoj až několik dnů.

Vstupujete na stránky s nabídkou alkoholu.
Musíte být starší 18 let.

Jsem starší 18 let Jsem mladší 18 let